Nieuwegeinse jiu-jitsuka’s domineren Wereldkampioenschappen

Afgelopen vrijdag hebben Géneviève Bogers en Romée Roussey, beiden afkomstig van de Nieuwegeinse club DeMix, geschiedenis geschreven tijdens het Wereldkampioenschap jiujitsu in de gewichtsklasse -57 kg. In een opmerkelijke prestatie bereikten ze allebei de finale in het onderdeel fighting jiu-jitsu. Op het EK in 2023 wisten beide sporters het goud en brons te veroveren.

Barry van Bommel met Jiu Jitsukas

Romée Roussey wist in de voorrondes overtuigend te winnen van tegenstanders uit Angola, Zweden en Zwitserland. Géneviève Bogers trof atleten uit Hongarije, Italië en Duitsland en bleef ook daar ongeslagen.

De finale was een unieke aangelegenheid: een geheel Nederlandse, sterker nog, een volledig Nieuwegeinse strijd om het goud. In een spannende wedstrijd kroonde Géneviève Bogers zich uiteindelijk tot Wereldkampioene, terwijl Romée Roussey het zilver mee naar huis nam en zich vice-wereldkampioene mocht noemen.

Maar het succesverhaal van DeMix stopt hier niet. Op zondag staan de junioren -21 jaar op het programma, waar opnieuw atleten van de club uit Nieuwegein in actie komen. Jari van Bommel en Sem van Schaik zullen Nederland vertegenwoordigen in het onderdeel duo heren, terwijl Stijn Terhaar zijn krachten zal meten in de gewichtsklasse -62 kg in het fighting-onderdeel.

Nieuwegein heeft zichzelf stevig op de kaart gezet in de internationale jiujitsu-wereld, en alle ogen zijn gericht op de komende prestaties van de talenten van DeMix.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk